Contacteer ons

Doen

De buurtverbinder: durf & maak het verschil

Je loopt door de wijk en ineens krijg je een briljant idee voor in je buurt. Wat nou als… De buurtverbinder van MOvactor helpt je verder.

In het begin zit het idee alleen maar in je hoofd. Daarna ga je het voorzichtig delen met anderen. Of misschien deel je het idee direct met je omgeving. Mensen worden enthousiast en zeggen dat je het moet gaan doen. Maar alleen is ook maar alleen. Wie kan je verder helpen? Ontmoet de buurtverbinder van MOvactor.

Iedereen heeft ideeën voor een leukere samenleving. Die maken we met elkaar. En iedere inwoner van Nieuwegein kan hier een bijdrage aan leveren. Klein of groot, dat maakt niet uit. Een bijdrage leveren kan in allerlei vormen en maten, aansluitend bij wat jij kan en wil. Hoe mooi is het als straks jouw idee op de kaart wordt gezet, of dat je er iets mee versterkt dat al bestaat? Een aanvulling op een bestaand initiatief wordt meestal met open armen ontvangen. Als er in Nieuwegein een buurtinitiatief is waar je enthousiast van wordt, word ook hiervoor je bijdrage ontzettend gewaardeerd. Wellicht ga je straks één-op-één aan de slag of met een groep. En wanneer het past in jouw agenda. Regelmatig of af en toe. Jij bepaalt. Dus heb je een geweldig idee, wil je graag meedoen bij een initiatief wat al loopt? Durf en maak het verschil!

Van idee tot uitvoering
Als je een idee deelt en jouw omgeving wordt er ook enthousiast van, dan weet je dat het niet ‘zo maar’ een idee is. Dit idee heeft voordelen voor de buurtbewoners of misschien wel voor heel Nieuwegein. De buurtverbinder van MOvactor denkt graag mee om het idee uit te werken, van plan tot uitvoering. Samen wordt gekeken naar draagvlak binnen Nieuwegein. En wanneer nodig helpt de buurtverbinder je met het op inhoud verrijken van het initiatief. De buurtverbinder van MOvactor heeft een groot netwerk en kan hierdoor kijken welke organisatie(-s) of personen kunnen helpen met het uitvoeren van het plan. Je hoeft het dus niet alleen te doen. Ook wordt er gekeken naar vergunningen. Zijn deze nodig? Is er geld nodig en zo ja, waar zou dat vandaan kunnen komen?

Dus heb je een idee? Wil je sparren over de haalbaarheid? En wellicht echt gaan doen? Neem contact op met de buurtverbinders van MOvactor. Per e-mail buurtverbinders@movactor.nl of telefonisch met Hanz Lasthuis, 06 – 433 68 431.

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden