Contacteer ons

Mensen

Jong talent van Geinoord onderweg naar FC Utrecht

Niet voor het eerst heeft FC Utrecht jeugdspelers van voetbalclub Geinoord uitgenodigd voor een stagetraject. Peter Bakker ging op onderzoek uit en sprak met een van hen.

Drie jeugdspelers van sv Geinoord starten binnenkort met een nieuw avontuur bij FC Utrecht. Een van hun voorgangers heeft inmiddels een vervolgtraject te pakken bij de eredivisieclub. Een mooie opsteker voor het sportleven in Nieuwegein, aldus sportwethouder John van Engelen: “Het is ontzettend goed voor de sport in Nieuwegein dat zulke dingen gebeuren,” licht hij toe. “Het motiveert en stimuleert sportclubs en hun leden. Dit keer is het voetbal, wie weet welke sport volgt.” Van Engelen, zelf opgegroeid in de schaduw van stadion Galgenwaard, wenst de jeugdspelers heel veel succes bij hun stage. “En vergeet vooral niet ervan te genieten!”

Een droom die uitkomt

Een van die jeugdspelers is de zevenjarige Jayson van Buuren, die nu aan zijn derde seizoen bij Geinoord bezig is. Met deze uitnodiging ziet hij zijn harde werk op het trainingsveld beloond worden. Had hij het zien aankomen?
“Nee joh, het is een grote verassing! Echt een droom die uitkomt, superleuk,” vertelt Jayson met een grote lach op zijn gezicht.

Als Jayson niet op school zit of op het veld staat bij Geinoord, is hij ergens anders aan het voetballen. “Als het maar even kan dan voetbalt hij,” zeggen zijn trotse ouders. “Bij basisschool de Schouw hebben ze een voetbalkooi en ook in het park in Fokkesteeg, bij de voetbaldoeltjes, is Jayson vaak te vinden. En anders is hij wel bezig in onze tuin. Soms zelfs binnen!”

Voetballen heeft Jayson niet van een vreemde. Zijn vader, Kees van Buuren, voetbalde tijdens zijn profcarrière onder meer bij Willem II, Sparta én FC Utrecht. Dit stagetraject is misschien wel de eerste stap om in de voeten van zijn vader te treden, maar Jayson heeft nu al duidelijk voor ogen wat hij beter gaat doen als zijn vader. “Doelpunten maken!” Jayson schiet in de lach.  “Mijn vader heeft maar een keer het net weten te vinden,” vervolgt hij met een grijns op zijn gezicht. “Twee keer,” verbetert zijn vader hem, “maar ik was dan ook rechterverdediger. Die hoeven niet te scoren, daar zijn spitsen voor.”

Jayson speelt net als zijn vader vaak in de verdediging, maar zijn doelpuntenteller voor dit seizoen staat al ver boven die twee van z’n vader. Mocht hij ooit profvoetballer worden, dan zal hij naar eigen zeggen niet lang nodig hebben om het ‘record’ van zijn vader te verbreken.

Jayson droomt ervan om uiteindelijk voor FC Utrecht uit te mogen komen. “Voetballen in een kolkende Galgenwaard, in het shirt van FC Utrecht. Iets mooiers is er niet,” blikt de ambitieuze jonge voetballer alvast vooruit. “Enne, mijn vader is nog steeds mijn favoriete voetballer hoor!”

Naast Jayson zijn ook Thiago Dijkema en Luuk Kuipers uitgenodigd voor een stage bij FC Utrecht. Sammy Kraak gaat een vervolgtraject volgen bij de FC Utrecht Pre-Academie. 

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden