Contacteer ons

Doen

Jura, je eigen Barista thuis

Wie van koffie houdt, kent JURA. De koffiemachines van dit Zwitserse bedrijf hebben een reputatie waar de liefhebber U tegen zegt. Ook eigenaar Mark Jansen van Kookshop De Pepermolen is een groot fan. “JURA is de Mercedes onder de koffiemachines.”

“Kopje koffie”? Kijk, dat is een goed begin als we de leukste kookwinkel van Nieuwegein binnenstappen. Even later staan we met een heerlijke versgezette koffie in de hand bij een rij splinternieuwe koffiemachines van JURA. Mark strijkt verliefd over een van de prachtig vormgegeven apparaten. ‘Compromisloos goed’ noemt hij ze. “Het grote verschil met andere merken is dat ze bij JURA niets anders doen dan volautomatische koffiemachines maken. Met Zwitserse precisie bovendien. Dat maakt JURA echt de Mercedes onder de koffiemachinebouwers.”

Innovatie
In 2004 lanceerde JURA de eerste one-touchvolautomaat. Vijftien jaar later investeren de Zwitsers nog steeds veel in onderzoek en verbeteren ze doorlopend de toch al indrukwekkende techniek. “Met hun innovatiekracht blijven ze de concurrentie ruim voor”, legt Mark uit. “Voor thuisgebruik kun je je geen beter apparaat wensen.” De koffiemachines van JURA zie je ook steeds vaker bij bedrijven. “Er is meer aandacht voor goede koffie op het werk, voor zowel klanten als werknemers. Ook daar wint JURA het met gemak van de concurrentie.”

Gemak
Een pittige ristretto, een trendy cortado of een fijne flat white maak je met één druk op de knop. Natuurlijk worden de bonen versgemalen en is de kwaliteit onberispelijk. Ook over het reinigen van het apparaat hoef je je niet druk te maken. “Gewoon het reinigingsprogramma starten, een tablet inwerpen en klaar.” De bonenmolen, de zetgroep, het thermoblok – het blijft allemaal verborgen onder de motorkap.

Barista-niveau, maar zonder gedoe

Natuurlijk ben je voor de aanschaf van een JURA wat meer kwijt. “Wie een Mercedes overweegt, let op meer dingen dan alleen de aanschafprijs”, legt Mark uit. “Met een JURA zet je koffie op het niveau van een barista, maar dan zonder al het gedoe.” Een JURA gaat bovendien zo’n acht tot tien jaar mee. En dan is het nog niet gedaan. “Zet ‘m maar op Marktplaats, dan zie je hoe waardevast je koffiemachine is.”

Premium partner
Kookshop De Pepermolen is premium partner van JURA en daarmee de ideale plek om er eentje uit te zoeken en aan te schaffen. Mark strekt zijn arm uit over de rij prachtige koffiemachines. “Hier laten we je de verschillen zien én proeven”, vertelt hij. “Koop je er eentje bij ons, dan krijg je er ook nog een pakket extra’s bij.”

En wat mogen IN Nieuwegein-lezers verwachten? Marks ogen beginnen te twinkelen. “Weet je wat?  Als iemand in december een JURA bij ons koopt en zegt dat hij of zij IN Nieuwegein heeft gelezen, doe ik er nog een extra kilo goede koffiebonen bij!”

Kookshop De Pepermolen zit aan de Raadstede 53.
Meer info en hun webwinkel vind je op kookshopdepepermolen.nl.

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden