Contacteer ons

Doen

Kleedjesmarkt op Koningsdag

Zijn je kinderen toe aan ander speelgoed? Is het tijd om je kampeeruitrusting weg te doen? Heb je geen plek meer voor je zelfgebreide knuffeldieren? Op de jaarlijkse kleedjesmarkt op de Nedereindseweg kun je je overtollige spullen aan de man brengen!

Het heeft erom gespannen maar op Koningsdag, woensdag 27 april, gaat de jaarlijkse kleedjesmarkt toch door. Door omstandigheden moest de Oranjevereniging Nieuwegein Noord de voorbereidingen staken, waardoor het ernaar uitzag dat dit typisch Nieuwegeinse evenement geschrapt moest worden. Het Vrijwilligershuis bracht een groep organisatoren bij elkaar, die dit jaar de kleedjesmarkt alsnog mogelijk maken. Daarbij maken ze dankbaar gebruik van de uitgewerkte plannen die de Oranjevereniging al klaar had liggen.

“Alle respect voor de Oranjevereniging,” vertelt coördinator Peter Bakker van het Vrijwilligershuis. “We gunnen ze een jaartje rust, hopelijk kan de vereniging daarna de organisatie weer oppakken.”

De kleedjesmarkt begint net buiten winkelcentrum Muntplein. Vandaar loopt het parcours over de Nedereindseweg om bij de Herenstraat te eindigen. Tussen 7.00 uur en 16.00 uur mogen inwoners vanaf hun zelf meegebrachte kleedjes tweedehands spullen verkopen. Wie dat wil, zal vroeg uit de veren moeten. Vanaf 5.00 uur mogen er plekken ingenomen worden op het terrein. Reserveren is niet mogelijk. De kleedjes mogen uitsluitend aan één kant van de weg worden neergelegd. Professionele handel en andere commerciële verkoop is niet toegestaan, verkoop van zelfbereid voedsel en alcohol natuurlijk ook niet.

De spelregels

  • Uitsluitend tussen 5.00 uur en 7.00 uur mogen er auto’s het terrein op om spullen uit te laden.
  • Vóór 07:00 uur moeten alle auto’s van het terrein zijn want dan start het evenement.
  • Kleedjes mogen uitsluitend aan één kant van de weg worden gelegd.
  • Professionele handel, commerciële verkoop, verkoop van zelfbereid voedsel en alcoholische dranken is niet toegestaan.
  • Verkopen mag tussen 7.00 uur tot 16.00 uur: niet eerder en niet later.
  • Na 16:00 uur zullen langzaam weer auto’s het terrein op gelaten worden om niet-verkochte spullen weer in te laden.
  • Volg altijd de aanwijzingen van de organisatie.

Heb je vragen of wil je helpen als vrijwilliger? Stuur dan een mail.

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden