Contacteer ons

Stad

Komend weekend inzameling voor Oekraïense vluchtelingen in Nieuwegein

Ook in Nieuwegein worden mensen opgevangen die de verschrikkelijke oorlog in hun land ontvlucht zijn. Daar zijn spullen voor nodig. Help je een handje mee?

Aankomend weekend, 9 en 10 april, organiseert het Vrijwilligershuis samen met Steunpunt Vluchtelingen en Wereldhave een inzameling voor Oekraïners die in onze stad onderdak hebben gevonden. Dat zijn nu ongeveer 140 mensen, waaronder jonge kinderen. Ze wonen op verschillende plekken in onze stad. In Galecop wordt een gebouw klaargemaakt waar in ieder geval tot het einde van dit jaar gewoond kan worden. In de kamers staan al bedden, een kast, een tafel en stoelen. Dat is natuurlijk niet genoeg.

Inzamelingsactie
Op zaterdag 9 april en zondag 10 april is de winkelruimte aan de Raadstede 75 (de voormalige boekhandel Manschot, tegenover de ANWB-winkel) het inzamelpunt voor spullen die onze gasten hard nodig hebben:

  • kleding (schoon en heel)
  • speelgoed (geen knuffels i.v.m. hygiëne)
  • producten voor persoonlijke verzorging (nieuw, bijvoorbeeld tandpasta, doucheschuim, deodorant)
  • klein huisraad (bijvoorbeeld pannen, bestek, borden en glazen)

Het inzamelpunt is open tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Meehelpen
Wil je dit weekend een paar uur komen helpen? Bel dan met Peter Bakker van het Vrijwilligershuis (06 – 233 264 38) of stuur een mail naar info@vrijwilligershuis-nieuwegein.nl.

Meer over Nieuwegein en de Oekraïense crisis lees je op nieuwegein.nl/oekraine.

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden