Contacteer ons

Doen

Leukste zwembad verbindt Nieuwegeiners

Sport- en evenementencomplex Merwestein wordt niet alleen hoog gewaardeerd door Nieuwegeiners zelf, maar ook door bezoeker uit de wijde regio. Ton Bothoff legt het uit.

Het leukste grote zwembad van Nederland ligt gewoon in Nieuwegein. Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft Merwestein de prijs voor het leukste zwembad gewonnen. ‘We zijn natuurlijk supertrots’, zegt directeur Ton Bothoff.

Merwestein, dat bestaat sinds 1981, is een begrip in Nieuwegein en omstreken. Generaties kinderen hebben er hun zwemdiploma gehaald. Voor gezinnen is een dagje zwemmen in Merwestein een veilig en betaalbaar uitje, voor jongeren is een bezoek aan het zwembad een uitdagend avontuur (discozwemmen!) en ouderen trekken er graag hun baantjes. Dik 200.000 bezoekers trekt Merwestein jaarlijks.

Gouden zeepaardje

Het zwembad doet het zo goed dat vorig jaar, net als in 2017, een Gouden Zeepaardje kreeg toegekend van de branchevereniging van zwembaden. ‘Bezoekers waarderen vooral onze gastvrijheid en onze vele voorzieningen’, zegt directeur Bothoff, die er overigens graag op wijst dat Merwestein meer is dan alleen een zwembad.

Sport en bewegen zijn erg belangrijk, voor je gezondheid en de manier waarop je in het leven staat

‘Merwestein is een allround evenementenorganisatie, met zes grote en kleinere vergaderzalen,  een brasserie en een grote sport- en evenementenhal. En in onze multifunctionele ruimte kun je een mooi feestje vieren.  We zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, maar beschikken ook over een groot parkeerterrein.’

Verbindion

Een initiatief waarvan Merwestein de spil is, is Verbindion. Die organisatie wil Nieuwegeiners via sport en spel met elkaar in contact brengen. Onder meer SportID, dat via buurtcoaches in de Nieuwegeinse wijken sport- en  beweegprogramma’s ontwikkelt, werkt vanuit Merwestein.

‘Sport en bewegen zijn erg belangrijk, voor je gezondheid en de manier waarop je in het leven staat’, zegt directeur Bothoff.  ‘Als Merwestein dragen we daar graag ons steentje aan bij. Ons motto is: mensen die bewegen zijn gelukkige mensen.’

Meer info op merwestein.nl en verbindion.nl.

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden