Contacteer ons

Mensen

Linda: Eindelijk thuis

Ik ben een Nieuwegeiner. Daar kom ik tegenwoordig rond voor uit, al was dat lange tijd wel anders.

Vaak zei ik dat ik geboren ben in Utrecht en mij nog steeds een Utrechter voel. ‘Slaapstad Nieuwegein’, daar kon ik naar mijn gevoel echt niet mee aankomen bij mijn grootstedelijke collega’s. Waarom toch die lichte gêne die ik bij meer Nieuwegeiners proef?

Buurman
Ik denk dat ik het wel weet. Nieuwegein, dat is die buurman waar je als vrouw op zoek naar een vent steeds overheen kijkt. Hij is er altijd voor je als je ‘m nodig hebt en het is een lieverd, maar mag het misschien wat spannender? Het gras is groener bij de buren, ja. Maar dan wel het gras bij die aantrekkelijke buurmannen verderop in de straat. Als student val je dan ook als een blok voor ‘Umar Utrecht’ want met hem is het heerlijk kroeglopen. En met ‘Alwin Amsterdam’ dans je tot het ochtendgloren op de meest hippe party’s. Je eerste baan drijft je vervolgens in de armen van je sexy collega ‘Rob Rotterdam’ in z’n goed gesneden maatpak. Jammer dat jij niet de enige voor hem bent, zo ontdek je op zijn Tinder account. Teleurgesteld huil je uit en zoek je rust bij ‘Herman Heuvelrug’, maar ook die blijkt geen blijvertje.

Jeugdliefde
Dan krijg je via Facebook een berichtje van je buurjongen en jeugdliefde Nick. Hij is gescheiden en woont nog steeds in Nieuwegein! Je herinnert je ineens weer hoe jullie vroeger ’s zomers in de Lek zwommen, een ijsje haalden in Vreeswijk. Zelf kom je alleen nog in Nieuwegein om je ouders te bezoeken, maar je geeft Nick een kans. Wat heb je te verliezen? Nick blijkt heel leuk opgedroogd, Nieuwegein trouwens ook. Hij neemt je mee naar theater De Kom en uit eten in City. Vreeswijk blijkt nog net zo mooi als in je herinnering. In het weekend verrast hij je met een wandeling met picknick in Park Oudegein en een borrel bij fort De Batterijen. Zo romantisch! Jullie liefde bloeit op en je trekt bij hem in.

Randje
Natuurlijk blijft het geen rozengeur en maneschijn. Nieuwegein is volwassen geworden in de tussentijd, net als jij. Inclusief grootstedelijke problemen zoals schietpartijen en drugslabs. Voor dat foute randje hoef je echt niet meer naar Amsterdam. Maar je accepteert het omdat je weet dat de positieve kanten veruit in de meerderheid zijn zoals veel groen en een prima aanbod aan winkels en ontspanningsmogelijkheden. En krijg je het toch op je heupen? Dan zit je zo in Utrecht of waar dan ook. Voor een dagje dan want jij bent eindelijk thuis, bij die leuke buurman in Nieuwegein!

Linda Blankenstein

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden