Contacteer ons

Mensen

Mijn Nieuwegein: “De Jutphasestraatweg”

Naam: Wies van de Worp-Hilvers (68)  
Beroep: met pensioen  
Woont sinds 1977 in Nieuwegein en sinds 2006 aan de Jutphasestraatweg 

“Ik ben vanaf mijn derde totdat ik drieëntwintig was in Zeist opgegroeid. Ik had er een geweldige jeugd en kon genieten van de bossen. Mijn man en ik zijn, met onze oudste zoon van negen maanden, in 1977 naar de Elandweide in Nieuwegein gekomen. Daarvoor woonden we ongeveer drie jaar in Utrecht aan de Rooseveltlaan. De Elandweide was een heerlijke plek om te wonen. Met veel kinderen, die speelden lekker buiten op het plein met elkaar. We hebben het daar echt naar ons zin gehad. In die tijd werkte ik voor Happy Service, de felicitatiedienst voor baby’s en bezocht wekelijks wel twintig baby’s in Nieuwegein.

 Ik heb mijn plekje wel gevonden. En zeker in deze straat

In 1988 zijn we naar de Hakweide verhuisd. In 2004 kochten we een huis aan de Herenstraat, waarin onder andere een B&B gerealiseerd moest worden. Maar we hebben er nooit gewoond. In februari 2005 overleed mijn man vrij plotseling en heb ik de boel weer verkocht. Uiteindelijk ben ik komen te wonen waar ik nu woon. Ik heb een tijdje in de Dorpsstraat een winkel gehad, soWIESo woon&kado.  Soms sta ik nog op brocante markten waar ik mijn spullen verkoop. Na vijftien jaar drie bedrijven te hebben gehad, blijft het ondernemen nog wel door mijn aderen stromen. Ik ben vrijwilligster bij ’t Theehuys van de Museumwerf. Ik werk daar bij oproep achter de bar. Ik heb twee keer de Nijmeegse Vierdaagse gelopen. Om te oefenen heb ik diverse wandelingen gemaakt in de omgeving. Het is hier prachtig, zeker als je over de dijk loopt, bijvoorbeeld richting Culemborg. Nieuwegein ligt gunstig tussen alle snelwegen, ik ben zo bij mijn zoons en familie in Nederland en België. Ik heb mijn plekje wel gevonden. En zeker in deze straat.”  

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden