Contacteer ons

Mensen

Mijn Nieuwegein: “Sporten & picknicken in Park Kokkebogaard”

Naam: Nick Brugman-Beijen (36)
Beroep: Juridisch adviseur bij ICTWaarborg
Geboren en getogen in Nieuwegein, woont aan de Fagotlaan

“Ik ben geboren aan de Apolloburg, net aan de andere kant van de Vronesteyntunnel. Dat is Batau-Noord. Maar ik ben een échte Zuilensteiner. Mijn opa en oma woonden hier en ik was altijd in de wijk te vinden. Ik ben er opgegroeid, ging er naar school en bouwde vriendschappen op. Ik kende alles en iedereen in de wijk. De ‘place to be’ was park Kokkebogaard. Met opa en oma naar de dierenweide. We gingen er spelen en voetballen. Nu is het helemaal begroeid, maar toen was er een fantastische speelplek met een houten fort. Daar konden we hutten bouwen en fikkie stoken, wat natuurlijk niet mocht. En op de fiets crossen. Bij de triangel hadden we een geweldige hangplek. Eigenlijk was ik gewoon een straatschoffie.

De ‘place to be’ was park Kokkebogaard

Ik vind het relaxed wonen in Zuilenstein. Alles is er, scholen, openbaar vervoer, een winkelcentrum. Het is een schone buurt. Er zouden wat minder heuvels en drempels mogen zijn, maar dat zegt natuurlijk iedereen. Wat ik minder vind aan Nieuwegein zijn de zakken met plastic aan de straat, voordat ze opgehaald worden. Vaak liggen ze vet hoog opgestapeld en worden ze door de wind meegenomen.

Park Kokkebogaard vraagt om aandacht en onderhoud, het is een ondergewaardeerde plek. Het heeft zo’n geweldige ligging en omgeving. Ik wil er heel graag een sportplein. En dat gaat er komen. Het leeft echt in de wijk. De sfeer moet terugkomen. De fruitbomen zijn gelukkig terug, nu nog lichtjes erin met Kerst. En in de zomer is het geweldig om met je gezin om de hoek te gaan picknicken!”

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden