Contacteer ons

Stad

Nieuwegein 1 groot museum

In de geschiedenis van Nieuwegein heeft water en scheepvaart een belangrijke rol. In onze stad wonen ook veel liefhebbers van kunst en cultuur. Gonneke Prak is beeldend kunstenaar, Nieuwegeiner en bedenker van Nieuwegein 1 groot museum. Creatieve inwoners maken kunstobjecten, die je overal in de stad kunt gaan bewonderen. Het thema: feestelijke boten.

“Iedereen kan meedoen”, vertelt Gonneke enthousiast. “Niet alleen ervaren kunstenaars, maar bijvoorbeeld ook kinderen.”  Ze is in april al begonnen door inwoners te informeren en te inspireren, geholpen door de gemeente en De Tweede Verdieping. Vanaf juni zijn de zelfgemaakte kunstwerken te zien: in voortuinen, achter ramen, aan balkons. Maar ook in De Tweede Verdieping, de Museumwerf en Kunstgein kun je prachtige kunstwerken bezichtigen. Kijk op de website en maak je eigen route met feestelijke boten!

Kwartet en lespakket
Met foto’s van de Historische Kring en de Museumwerf is een prachtig kwartetspel gemaakt. Deze kun je gratis downloaden via de website van 50 jaar Nieuwegein. Ook staat er een lespakket op de site, bedoeld voor basisscholen. Hierin zitten leskaarten waarmee de leerkracht zelf een les of een serie van lessen kan samenstellen om met de leerlingen feestelijke kunstwerken te maken.

Museumwerf Vreeswijk
Deze plek ademt scheepvaart. Een plek waar heden en verleden samenkomen. Er zijn historische schepen te zien en er is de scheepswerf die nog in bedrijf is. Zo hebben ze voor de feestelijkheden van Nieuwegein het schip Hoop en Vertrouwen opgeknapt tot rondvaartboot. Vanaf juni kunnen inwoners hiermee vanaf het water verschillende historische locaties in de stad bewonderen.

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden