Contacteer ons

Mensen

Christ van Loon: Nieuwegein is gewoon geweldig

Deze rasondernemer en betrokken Nieuwegeiner vertelt over zijn passie voor onze stad.

Op winkelcentrum Nedereind in Jutphaas-Wijkersloot staan zijn supermarkt Plus van Loon en wijnwinkel Grapes&Bottles. Toen hij hoorde van het plan voor dit magazine zegde hij direct zijn medewerking toe. “Het lijkt soms wel alsof mensen zich een beetje schamen voor onze stad,” zegt Christ, “maar dat slaat echt nergens op. Er is hier zoveel te doen en te beleven. Heel goed dat jullie dat zichtbaar gaan maken!”

Het lijkt soms wel alsof mensen zich een beetje schamen voor onze stad.

Met passie praat Christ over zijn supermarkt. Daar liggen ook volop Nieuwegeinse producten op het schap, waaronder bier van Zevenstar. “Het is toch heerlijk als hobby-brouwers hun bier bij mij in de winkel zien liggen,” vertelt hij. De makers komen uit Nieuwegein en hebben de naam overgenomen van Jutphaas’ brouwerij die in december 1765 is afgebrand. Het bier zelf wordt professioneel in Albergen gebrouwen.

Ook heeft Christ een Nieuwegeinse variant laten maken van het beroemde spel Monopoly, met prachtige foto’s van Kees van der Meer van fototeam KenM. “Daar verdien ik onder aan de streep niks aan hoor,” lacht Christ als we daarnaar vragen. “Ik vind dat als ik in Nieuwegein woon en werk, ik best wat terug mag doen. Zoiets als dit is gewoon leuk.”

Dat vinden wij nou ook.

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden