Contacteer ons

Mensen

Nieuwegeiners over hun stad: Veilig en vertrouwd

Latisha Wessels (21) is derdejaars student Evenementenorganisatie
aan het Creative College in Utrecht en geboren en getogen in
Nieuwegein.

“Nieuwegein voelt voor mij veilig en vertrouwd. Ik ben er opgegroeid en heb nooit ergens anders gewoond, dus ik weet niet beter of het is mijn stad. Ik heb hier mijn familie en mijn vrienden. Mensen kennen je. In de buurt waar ik woon, Galecop, groet iedereen elkaar. Het klópt gewoon.”

“Natuurlijk, er is voor jongeren van mijn leeftijd niet zo veel te doen. Dat is altijd al zo geweest. De sfeer zoals je die bijvoorbeeld in Utrecht vindt, heb je hier niet. Nieuwegein heeft geen bioscoop en dat mis ik soms. Er zijn ook weinig evenementen. Geinbeat is leuk, maar is ook maar één keer per jaar. Maar Utrecht is dichtbij en als ik uit wil gaan of lekker uitgebreid shoppen, ga ik daar wel naartoe. Shoppen kan in Nieuwegein wel, hoor. Cityplaza is wel okay, daar ga ik winkelen als ik echt iets nodig heb. Soms spreek ik er af met vriendinnen. Koffiedrinken en bijpraten. Tijdens mijn stage heb ik meegewerkt aan de inrichting van Ruilfabriek op Cityplaza. Superleuk was dat!”

Nieuwegein klópt gewoon

“In deze coronatijd is mijn leven best saai. Je kunt niet zoveel. Maar ik vermaak me wel. Ik hou van lezen, koken en tekenen en wandel en fiets veel om lekker mijn hoofd leeg te maken. Dat kan in Nieuwegein heel goed, want het is erg groen en rustig. Het leuke van Nieuwegein vind ik ook dat je als je door de stad fietst of wandelt, steeds weer iets nieuws ontdekt. Oud-Vreeswijk vind ik heel mooi en Park Oudegein ook. Dat is echt mijn plekje. Samen met mijn zusje woon ik nog bij mijn ouders. Ik ben er nog niet zo mee bezig, maar ooit zal ik het huis uitgaan. Het liefst blijf ik dan in Nieuwegein. Het bevalt me prima en je hebt hier alles bij de hand. Maar misschien moet ik straks voor mijn werk naar een andere stad verhuizen. Dat zal ik dan jammer vinden, maar ook weer niet heel erg.”

Dit artikel komt uit het boek Nieuwegein 50 jaar: gepland, gelaagd, geslaagd. Hier lees je er meer over.

Uitgegeven door de Historische Kring Nieuwegein.

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden