Contacteer ons

Mensen

Oef, het zit erop!

Marion en Margreeth zijn trots op hun schilderij in de Noordstedetunnel.

Tien weken hebben de vriendinnen Marion van Roessel en Margreeth IJdo gewerkt aan hun schilderij in de Noordstedetunnel, een afbeelding van het Nieuwegein Monopoly. Zo droegen ze bij aan het project van kunstenares Carin Sleurink die Nieuwegein met schilderingen in tunnels en op huizen fleuriger en kleuriger wil maken. Niet alleen (Nieuwegeinse) kunstenaars, maar iedereen met een idee kan meeschilderen.

Voor Marion en Margreeth aanleiding om samen ook lekker aan de slag te gaan. Maar nu zit het er voorlopig even op. “Blij toe, want de winter komt eraan en het is nu al best koud hier.”

Ze zijn trots op hun werk. Ter gelegenheid van de afronding daarvan, kreeg iedereen die woensdag een praatje kwam maken een kleine attentie. Zoals de 16-jarige Dominique Schakel (rechts op de foto), die vol lof is over het kunstwerk schilderwerk van Marion en Margreeth. “Ik kom hier bijna elke dag langs en geniet ervan. Zo kleurrijk!”, zegt ze. “Het geeft me rust.” En van dat mooie compliment gaan Marion (midden) en Margreeth zelf een beetje stralen.

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden