Contacteer ons

Opinie

Ommetje

Als de coronapandemie één positief ding heeft opgeleverd, dan is het dat Nieuwegeiners er hun stad beter door hebben leren kennen.

Sinds de eerste lockdown zijn Nieuwegeiners meer dan ooit aan het wandelen geslagen, omdat er nou eenmaal weinig anders te doen was. Sindsdien kom ik overal en altijd in en rond onze stad wandelaars tegen. Omdat wandelen dé manier is om je woonomgeving beter te leren, hebben veel mensen ontdekt hoe lekker en afwisselend je in Nieuwegein kunt wandelen. Door de stad zelf, waar je overal wel weer een verrassing tegenkomt, maar ook door het buitengebied. Want dat is het fijne van Nieuwegein: je hoeft maar even een brug over te steken of een snelweg onderdoor te lopen en je bent in de andere wereld van het buitengebied. Zoals deze drie dames die waarschijnlijk bij Hoog-Zandveld via het voetgangersviaductje onder de A2 langs de Kromme IJssel hier, op Het Klaphek, zijn beland. En dan terug door natuurgebied de Bossenwaard en over de Lekdijk.

Een perfect ommetje voor een herfstige namiddag en een aanrader voor wie een lekker ommetje wil maken. Benieuwd naar meer leuke wandelroutes rond Nieuwegein? Kijk dan hier: https://www.komoot.nl/guide/890412/wandelen-rond-nieuwegein.

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden