Contacteer ons

Leven

Samen doen, samen ontmoeten is verbinding

Wie is wie?

Frans Kamps (links voor op de foto), initiatiefnemer van Robin Food en heeft het project net opgestart in de wijk Galecop.

Mathilda Kenter (rechtsvoor op de foto) geeft al 19 jaar teken- en schilderles aan twee groepen en is nu actief in Buurtplein Batau.

Bianca Florant- Kluve (rechtsachter op de foto), buurtverbinder bij MOvactor.

Bart Koenders (linksachter op de foto), directeur van MOvactor sinds mei 2021.

Zet Frans Kamps en Mathilde Kenter, twee buurtinitiatiefnemers, aan tafel samen met buurtverbinder Bianca Florant-Kluve en directeur Bart Koenders en er ontstaat een mooi gesprek over de verbinding met de buurt en tussen de mensen onderling, het samen doen, de behoefte, er zijn voor de ander, het uitwisselen van kennis en ervaring en het plezier.

Mathilde en Frans herkennen veel in de verhalen die over en weer gedeeld worden over de initiatieven. Zoals de wekelijkse structuur die een activiteit biedt voor de mensen. “Het is het samen zijn met elkaar, iets leuks doen. De gezelligheid. En tegelijk ben je ook het luisterend oor en de vraagbaak voor de mensen”, vertelt Frans. Het is echt een uitje waar mensen naar uitkijken. Net als Mathilde en Frans. “Ik geniet elke keer weer bij het zien van de mensen”, zegt Mathilde.

Het initiatief van Mathilde loopt al 19 jaar. Ze geeft wekelijks op vaste dagen teken- en schilderles. Begonnen in buurthuis Kerkveld en nu al weer enkele jaren in Buurtplein Batau. Frans woont sinds 2019 in Nieuwegein en is dit jaar gestart met zijn initiatief Robin Food. Binnenkort gaat hij wekelijks een driegangenmaaltijd koken, waarbij iedereen welkom is om aan te schuiven aan de tafel. Frans had in Utrecht, jaren geleden, een soortgelijk initiatief lopen. Ook hier kookte hij op een vaste dag voor iedereen die wilde aanschuiven.

Nu Frans nog in de opstartfase zit, hebben hij en Bianca veel contact. “Ik ervaar het contact als zeer prettig. We zitten goed op één lijn”, zegt Frans. Bianca geeft Frans ondersteuning daar waar dit nodig is. “We hebben al fantastische initiatieven in Nieuwegein”, aldus Bart. “Maar er mogen zeker nog meer bijkomen, zodat we nog meer mensen kunnen bereiken.”

Een eigen initiatief opstarten? MOvactor stelt de ruimtes op de buurtpleinen gratis ter beschikking aan buurt- en/of bewonersinitiatieven bestemd voor de buurt/wijk. Bel naar een buurtverbinder van MOvactor of loop binnen op een buurtplein voor meer informatie.

movactor.nl

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden