Contacteer ons

Doen

Samen eten maakt gelukkig

Samen eten is voor velen een dagelijkse gewoonte, maar vanzelfsprekend is het niet. Soms staan andere activiteiten het in de weg, zoals werk of sport. Of het is om andere redenen niet meer de gewoonte.

In veel culturen is dat anders: eten, dat doe je samen. Dat beperkt zich niet tot het eigen gezin. Iedereen is welkom om aan te schuiven. Daar kunnen we wat van leren. Samen eten stilt niet alleen de honger, maar brengt ook saamhorigheid. Je kunt je verhaal delen, lachen om de belevenissen van een tafelgenoot of stil genieten van de gezelligheid om je heen. Voor veel Nieuwegeiners is dat geen dagelijkse realiteit meer. Dat zijn niet alleen vijfenzestigplussers, want ook onder de pensioenleeftijd komt eenzaamheid veel voor. Iedereen die het fijn vindt om met anderen te genieten van een maaltijd, eenzaam of niet, kan in onze stad op talrijke plekken terecht. En wie dat leuk vindt kan ook meehelpen koken!

Eten, helpen en zelf doen op het buurtplein
Door heel Nieuwegein heen zijn er buurtpleinen, waar bewoners uit de wijk eetactiviteiten organiseren. Je kunt daar mee-eten en vaak ook meehelpen. Voor een paar euro geniet je van een lekkere maaltijd en minstens evenveel van het gezelschap. En als je een stapje extra wilt zetten, dan is hulp bij het koken, dekken of afruimen vaak heel welkom.

Heb je zelf het idee om een kook- en eetactiviteit op te zetten? Ook dan ben je van harte welkom op het buurtplein. Daar denken ze met je mee en weten vaak wie er nog meer mee zou kunnen helpen. De pleinen zijn uitgerust met een professionele keuken waar je als inwoner samen met andere naar hartenlust kunt koken voor de buurt. Die keuken kun je in overleg gratis gebruiken wanneer je voor buurtgenoten wilt koken. Meer weten? Loop dan binnen bij het plein bij jou in de buurt of kijk op movactor.nl/buurtpleinen.

Eén van de kook- en eetclubs zijn de Mannen met Pannen. Het begon met een kookcursus op buurtplein Batau met vooral net gepensioneerde mannen. Na tien lessen hadden ze de smaak te pakken en versterkten ze de kookploeg van Eet je Mee op hetzelfde buurtplein. Met acht koks en bijgestaan door drie vrouwen die uitserveren, koken de Mannen met Pannen nog steeds wekelijks voor zo’n veertig tot vijftig gasten. Van het bescheiden bedrag dat de deelnemers daarvoor betalen wordt een stukje gespaard voor het jaarlijkse kerstdiner, dat vorig jaar uit maar liefst zeven gangen bestond. De Mannen met Pannen kunnen extra koks goed gebruiken. Beginnend of ervaren maakt niet zoveel uit. Keertje mee-eten of helpen koken? Bel dan met 030 – 600 88 34.

Eet mee
Hou je van samen eten en mooie gesprekken? Ben je in voor een verrassende ontmoeting? Dan is Eet Mee echt iets voor jou. Geef je op als gast en schuif aan voor een etentje bij iemand thuis. Of doe mee als eetadres en kook voor je gasten bij jou thuis. Je kunt je ook op beide manieren meedoen. Bij Eet Mee staat de ontmoeting centraal. Je hoeft geen topkok te
zijn om je op te geven als eetadres. Eet Mee is er voor iedereen en voor alle leeftijden. Extra aandacht is er voor mensen met een vluchtelingachtergrond en ouderen.

Meer info op eetmee.nl of bel 030 – 221 34 98.

Thuisafgehaald
Hou je van koken en maak je er anderen graag blij mee? Via Thuisafgehaald kun je je kook- kunsten delen met buurtgenoten. Of je nu culinaire hoogstandjes maakt of macaroni met kaas, je zult zien dat je buurtgenoot er dankbaar voor is. Er zijn in Nieuwegein nu al bijna zestig buurtgenoten die voor iemand willen koken. Krijg je graag regelmatig lekkere maaltijden van een thuiskok? Dan is een abonnement misschien iets voor jou! Dat is supersimpel te regelen. Je belt met Thuisafgehaald en ze gaan op zoek naar een thuiskok uit jouw buurt die goed bij jou past. In overleg kunnen die maaltijden ook bij je thuis bezorgd worden. En wil je stoppen? Ook dat is zo geregeld, je zit nergens aan vast.

Kijk op thuisafgehaald.nl of bel naar 06 – 834 471 97.

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden