Contacteer ons

Stad

Vijf redenen om Geina, de buurtsoap te kijken

Online kun je ‘m nu bingen: de eerste echte soapserie over ‘gesuburbaniseerde parel’ Nieuwegein. Vijf redenen waarom je dat zou moeten doen.

1. Je kan toch nergens heen.
Hatseflats, lockdown nummer zoveel. Netflix heb je zo onderhand wel uit en staren naar de kerstboom gaat ook vervelen. Met Geina ben je tenminste weer een uurtje verder. En vind je het niks, dan kun je jezelf altijd nog leren jongleren met kerstballen.

2. Geina is euhm… geinig!
Eerlijk, regisseur Ruut (ja, met een -t) van der Beele kan er wat van. Vakwerk, echt waar. Deze soap is gewoon hartstikke grappig, ook (of misschien wel juist) als je de schurft hebt aan Nieuwegein. Zelfs onze zwaar puberende jongelingen hebben zitten schaterlachen.

Ruut in actie (beeld uit The Making Of)

3. De Geina wie-ken-ik bingo.
De meeste rollen worden gespeeld door Nieuwegeiners. Hou pen en papier bij de hand en schrijf op wie je herkent. Zijn dat er meer dan je huisgenoten? Dan win je de Geina wie-ken-ik bingo. Welke prijs daaraan hangt mogen jullie zelf verzinnen. Spoileralert: onze twee favorieten zijn burgemeester Frans Backhuijs als Frans Backhuijs van Bakhuis Frans (of zoiets) en Plus-baas Christ van Loon als… Plus-baas Christ van Loon.

4. Huub Smit! Lonne Gosling! Maamke Hoogendoorn! Nick Golterman!
Huub Smit (Freek) was ooit een van de New Kids, maar dat is lang geleden. Natuurlijk, je ziet hem ook in de briljante serie Undercover en de pittige film De Oost, maar het meest onder de indruk zijn we van zijn vertolking van agent bij het Pietenhuis bij de intocht van Sinterklaas in 2016. Lonne Gosling (Suzan) staat in het theater met haar solovoorstelling ‘Misschien moet ik zelf huilen’. Maar nu even niet natuurlijk. En dan tadaaaa, twee Nieuwegeiners! Althans, zowel Maamke Hoogendoorn (Bobbie) als Nick Golterman (Henry) zijn hier geboren. Misschien dat ze daarom zo geknipt lijken voor hun rol. Of is het verknipt…?

5. De geweldige slottune.
Er is geen ontkomen aan. Mijn Nieuwegein, de ode aan onze stad van de Nieuwegeinse band JOB sluit elke aflevering af. Heb je een hekel aan rockmuziek? Deze versie duurt precies 44 seconden, dat moet vol te houden zijn.

JOB in vol ornaat

En, ben je overtuigd? Ga snel kijken!

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden