Contacteer ons

Leven

De Pepermolen: walhalla voor de kookfanaat

Wie koken leuk vindt haalt zijn/haar hart op in deze geweldige kookwinkel.

Goed gereedschap is het halve werk, zo kan elke doe-het-zelver bevestigen. In de keuken is dat niet anders. Voor wie koken méér is dan een dagelijks terugkerende verplichting voelt zich in kookshop De Pepermolen als een snoepwinkel voor een kind.

‘Het mooiste gereedschap voor in de keuken’ is hun slogan. En zo is het maar net. De winkel aan de Raadstede, links naast de ingang van het gemeentehuis, staat vol met precies de juiste merken. Koffiemachines van Jura, pannen van onder andere Demeyere en Le Creuset, messen van Wüsthof en Global, keukenmachines van Smeg, Magimix en KitchenAid en ga zo maar verder. ‘Wij zijn er voor kookliefhebbers die ook aardig voor zichzelf zijn,’ vertelt eigenaar Mark Jansen. ‘Bovendien gaan goede spullen heel lang mee.’ Met de zomer in aantocht heeft Mark een selectie gemaakt van de betere accessoires voor de barbecue. Gietijzeren stempels voor steaks, soepele leren schorten, speciale olijfolie, vuurvaste handschoenen, handige tangen en nog veel meer staan overzichtelijk uitgestald tegenover de ingang. De barbecue zelf en de kolen mag je ergens anders halen, voor alles wat je verder nodig hebt hoef je alleen maar bij hem binnen te lopen.

Wij zijn er voor kookliefhebbers die ook aardig voor zichzelf zijn

Naast de beste keukengereedschappen biedt De Pepermolen ook een ruime keus aan producten van het fameuze Maison Berger Paris, voorheen Lampe Berger. Apothekersassistent Maurice Berger vond in 1898 deze beroemde luchtreiniger uit om de lucht in ziekenhuizen te zuiveren. Het inventieve systeem werkt ook perfect om kookluchtjes uit huis te verdrijven. Wat resteert is de fijne, subtiele geur van de buitengewone parfums.  ‘Er is een model en geur voor elk type huishouden en interieur,’ vertelt Mia, die al 21 jaar in de koopshop werkt. ‘Of je nou van modern of eenvoud houdt of juist van klassiek.’ Een Lampe Berger gaat zijn werk pas doen nadat de aangestoken vlam is uitgeblazen. De brander heeft dan een temperatuur van 500 graden bereikt. Deze vernietigt de moleculen die zorgen voor de ongewenste kook- en dierenluchtjes en laat het aroma van het parfum vrijkomen. ‘Wij zijn de enige winkel in Nieuwegein die de producten van Maison Berger mogen verkopen,’ zegt Mia trots. Een reden te meer om deze fijne winkel met dito mensen in je lijstje van favorieten te zetten!

Kookshop De Pepermolen zit aan de Raadstede 53.
Meer info en webwinkel vind je op kookshopdepepermolen.nl.

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden