Contacteer ons

Mensen

‘Weet je nog’ toen in Big Daddy’s…

“Welkom bij McDonald’s mag ik uw bestelling?” Tegenwoordig een gevleugelde uitspraak op de parkeerplaats van de McDonald’s Blokhoeve voor de Nieuwegeiner die even snel een burger en een shake haalt. Dat was ruim vijftien jaar geleden wel anders. Toen moest je gewoon even wachten omdat je burger vers voor je werd gemaakt. En volledig naar Amerikaanse gewoonte was de burger enorm en kon je je drinken gewoon delen. Met andere woorden: welkom in het tijdperk van Big Daddy’s!

Big Daddy’s, door veel bezoekers en personeel omschreven als een discotheek met een restaurant erin, was voor vele Nieuwegeiners de laatste echte uitgaansgelegenheid. Zodra je de deuren binnenstapte, waande je jezelf in de USA. Alles was er net een beetje groter dan je gewend was. Het pronkstuk van de locatie was de Harley Davidson motor bovenop de vierkante bar in het midden van de locatie. Ja, je was hier op een locatie die het net even anders aanpakte.

Samen voetbal kijken

Een van de grootste feesten die de locatie ooit meemaakte was de onverwachte 4-1 overwinning van Nederland op Frankrijk tijdens het EK van 2008. Memorabel voor menig voetballiefhebber maar zeker ook voor de aanwezige fans. “Er was niks wat niet de kleur oranje had”, vertelt André Rijk met een glimlach. Jaren was André werkzaam bij Big Daddy’s. “De wedstrijden van Oranje op een toernooi werden altijd bij ons uitgezonden. Maar die wedstrijd was één van de mooiste momenten die ik heb meegemaakt.

André vindt het jammer ‘op deze manier voetbal uitzenden in Nieuwegein niet meer gebeurt’ .  Zelf kijkt hij voetbal thuis of bij vrienden. “Soms staat er in een kroeg nog wel eens een tv aan met de wedstrijd, waar we dan met een clubje kijken. Maar met honderden mensen een feestje bouwen, is er niet meer bij, helaas”.

Saturday Night Fever

Er werden in Big Daddy’s veel feesten georganiseerd. Tijdens Saturday Night Fever zat de tent vol en veel Nieuwegeiners sloten hun werkweek af tijdens Thank God It’s Friday. “Het was heel gezellig om op zulke avonden aan het werk te zijn”, zegt André. 

Het was een mooie periode voor veel inwoners

De locatie was ook populair bij autoclubs. “Er waren geregeld meetings van, het zal je niet verbazen, Amerikaanse auto’s”, grapt André. “De parkeerplaats stond vol met auto’s die je niet elke dag op de Nederlandse wegen ziet. Ik kan mij nog herinneren dat er een aantal Dodge Challengers en Ford Mustangs stonden. Zeer krachtige auto’s met pk’s waar je in deze stad met een drempeltje hier of daar niks aan hebt, lacht André. “Maar uniek was het wel”.

“Ik zou bijna de Oud en Nieuw feesten bij Big Daddy’s vergeten”, zegt André. “Je kon toen nog gewoon een fles champagne met glazen erbij bestellen om het nieuwe jaar in te luiden. Dat zal je nu niet zo gauw meer zien gebeuren. Tenzij je ergens op een boulevard bent ofzo.”

Galajurken

Stropdassen en galajurken: uitgaand Nieuwegein deed zijn best om er op deze dag van het jaar extra goed uit te zien. Het aantal taxi’s voor de deur aan het einde van de avond bevestigde dat het barpersoneel het druk had gehad die avond. “Maar ik was dan mooi niet aan het werk”, zegt André met een knipoog.

In augustus 2008 sloot Big Daddy’s noodgedwongen voorgoed. André was toen niet meer in dienst. “Het deed mij wel wat. Qua werken had ik al afscheid genomen natuurlijk, maar met het sluiten was ik bang dat er in de stad niks meer voor zou terug komen. Helaas is dat waarheid gebleken. Het is gewoon jammer. Je kon in de middag lekker poolen of darten bij ons boven en als je klaar was, plofte je neer en bestelde je een original American burger. Meer te wensen viel er niet.”

André schenkt een drankje in en lacht, “Maar laten we vooral niet met een domper afsluiten en de vele herinneringen aan deze locatie koesteren. Het was een mooie periode voor veel inwoners, privé wordt er ook nog vaak over gesproken, ‘weet je nog’ toen in Big Daddy’s… “

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden