Contacteer ons

Doen

Wijnen met vakmanschap

Wil je écht lekkere wijn, dan moet je bij wijnhandel slijterij Grapes & Bottles zijn. Daar vind je de betaalbare betere wijn én krijg je persoonlijk advies van vinoloog Jan Lensinck. “We kennen onze wijnen door en door.”

Goedkope wijn kan goedkoop zijn omdat deze industrieel en in enorme hoeveelheden wordt gemaakt. Bovendien is de smaak van die wijnen afgestemd op de massa en daardoor vlakker. Voor een paar euro meer heb je bij Grapes & Bottles een fles wijn waar het vakmanschap vanaf spat.

Nieuwe plek
Grapes & Bottles zit sinds oktober op een nieuwe plek in winkelcentrum Nedereind. Via een doorgang met de Plus kun je vanuit de supermarkt makkelijk even binnenlopen. Om rond te neuzen of om je te laten adviseren over de wijn van jouw smaak.  “Voor iedereen hebben we een passende  wijn”, zegt Jan Lensinck, die er sinds 2013 werkt.

Eigen import
Grapes & Bottles importeert veel wijnen zelf. Ze zijn te herkennen aan het label ‘Grapes & Bottles Selectie’. “We kiezen voor kleinere wijnhuizen die duurzaam produceren. Ze moeten aandacht hebben voor hun natuurlijke omgeving en natuurlijk lekkere wijn maken.“

De vinologen van Grapes & Bottles kiezen het liefst voor duidelijke smaken. “Een blend van druiven kan echt goede wijn opleveren. Wijn van één druivensoort heeft vaak veel complexiteit en karakter. Smaakverschillen die het gevolg zijn van verschillen in oogsten en terroir maken zulke wijnen nog interessanter.”

Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs

Horeca
Grapes & Bottles levert zijn wijnen ook aan ruim veertig restaurants, cafés en andere horecagelegenheden in Nederland. In Nieuwegein schenken bijvoorbeeld trouw- en evenementenlocatie Green Village, NBC Congrescentrum en stadstheater en kunstencentrum DE KOM. Het theatercafé van DE KOM werkte met plezier mee aan het maken van de foto voor de cover van de wintereditie. “Dit soort grote afnemers is terecht heel kritisch op zijn leverancier”, zegt Jan. “De smaak moet goed zijn, de inkoopprijs scherp en de levering gegarandeerd. Dat zij voor ons kiezen is een erkenning van wat we doen: hoge kwaliteit bieden voor een scherpe prijs.”

Dat weet ook de klant die binnenloopt en hem advies vraagt over de wijn die hij bij een dinertje wil schenken. Tevreden verlaat hij even later met zijn aankopen de winkel. “Mooi toch”, zegt Jan. “Weer iemand blij!”

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden