Contacteer ons

Doen

Zeven écht Nieuwegeinse decembercadeaus

Zoek je cadeaus voor Sint of Kerst?
Met deze presentjes van dichtbij kom je het verst!

Het is elk jaar weer een flinke zoektocht om originele decembercadeaus te scoren. Wat geef je je vegan nichtje, opa Henk heeft alles al en je partner wil graag iets origineels (die koekenpan vorig jaar viel niet in goede aarde). Geen nood, ook IN Nieuwegein slaag je prima voor leuke én lokale producten. Wij zochten er zeven voor je uit.

Biertje? Zevenstar!

Zoek je een Nieuwegeins biertje? Dan ben je bij Zevenstar aan het goede adres. Jaarlijks strijdt dit gilde van Nieuwegeinse thuisbierbrouwers om de eer: hún bierrecept toegevoegd zien worden aan het Zevenstar assortiment. Ondertussen kun je al kiezen uit zeven bieren waaronder Dikke Jutse en Nieuw Geijntje. Elders gebrouwen (in Albergen om precies te zijn) maar wél door Nieuwegeinse brouwers.

Zevenstar is te koop bij Grapes & Bottles en Plus van Loon op Nedereind, Una Más op Muntplein en Van Schaik op Hoogzandveld. Ze zijn ook regelmatig met een kraam op de markt op Cityplaza te vinden.

Hét boek over Nieuwegein

Eigenlijk een must voor elke Nieuwegeiner, of je nou een boekenwurm bent of niet. Het boek ‘Nieuwegein 50 jaar’ over het Nieuwegein van toen en nu is een feest om te hebben én te krijgen. Lees over en kijk naar het ontstaan van de wijken, politiek, cultuur, (water)wegen, onderwijs, vrijwilligerswerk, economie en nog veel meer.

Te koop voor maar € 29,95 bij alle Bruna’s in Nieuwegein (Muntplein, Cityplaza en Hoogzandveld), Museum Warsenhoeck en bij onze prachtige bibliotheek De tweede verdieping. De oplage is beperkt, dus wees er snel bij!


Vastgoedmagnaat spelen met Monopoly Nieuwegein

Ideaal voor de lange winteravonden als je ook eens offline wil gamen met familie of vrienden. En wat is er nou leuker dan deze Nieuwegeinse versie met alle bekende plekken zoals Kerkveld, Stadsplein en Dorpsstraat? Nog niet overtuigd? Neem dan eerst een kijkje bij de levensgrote geschilderde versie in de Noordstedetunnel.

Te koop voor € 29,90 bij initiatiefnemer Christ van Loon bij Plus van Loon op Nedereind en online via Bol.com.

Koekje erbij?

Wie zoet is krijgt lekkers, of wil je liever iemand een koekje van eigen deeg geven? Het kan met deze echt Nieuwegeinse koekjes. Je hebt vast de zoete koekjeslucht weleens geroken van de Pally fabriek op Plettenburg. De biscuits van dit 130 jaar oude bedrijf worden met miljarden(!) per jaar over de hele wereld gegeten. Een koekje om trots op te zijn dus.

Je zult geen probleem hebben om ze te vinden, want ze zijn te koop in elke supermarkt.

Kussenkaart of kaartkussen

Voor iemand die echt de weg kwijt is, is dit kussen met de kaart van Nieuwegein erop een ideaal cadeau. Ze zijn trouwens ook te krijgen met de kaart van zo ongeveer elke andere Nederlandse gemeente erop.

Te koop voor €32,95 via Bol.com.

Of je worst lust!

Vocking leverworst, dat is toch echt Utterregs? Ja, vroeger wel. Toen zat Slagerij Vocking nog op de Steenweg in de Utrechtse binnenstad. Sinds 1995 wordt deze Vocking lekkere worst echter gemaakt in Nieuwegein op Laagraven! Het authentieke recept van deze (bak)leverworst is in 130 jaar nooit veranderd. De afmetingen wel, je vind ze tegenwoordig ook per kilo en per meter.

Te koop in (bijna) elke supermarkt of laat ‘m thuisbezorgen.

Ruilfabriek: altijd raak

Zit er niks voor je tussen de voorgaande cadeautips? Ga dan eens langs bij Conceptstore De Ruilfabriek op Cityplaza. In dit leukste warenhuis van Nieuwegein shop je bij meer dan 70 winkeltjes tegelijk, allemaal van lokale en regionale kunstenaars en kleine ondernemers. Je vindt er woonaccessoires, sieraden en nog veel meer. Hier vind je vast het perfecte cadeau.

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden