Contacteer ons

Actueel

Geinoord Met En Voor Elkaar

Kletsen, koffie, kaarten: 75-plussers die wat gezelligheid zoeken, vinden die elke dinsdagochtend bij Geinoord.

Het gezellige geroezemoes begroet je wanneer je op dinsdagochtend de kantine van Geinoord binnenloopt. Aan meerdere tafels doen groepjes 75-plussers geroutineerd pogingen om elkaar af te troeven met klaverjassen. Achterin bewijzen een aantal senioren dat sjoelen ook prima zittend kan. ‘Nog een kopje koffie?’ vraagt Rien Nijsse aan een mevrouw die wat stilletjes aan een tafel zit. Behendig laveert hij met zijn team vrijwilligers tussen de spelende en kletsende senioren door. ‘Voor sommigen is dit hun enige uitje in de hele week’ vertelt Rien. En dat is precies de reden dat hij anderhalf jaar geleden samen met Gerard van Vliet begon met Geinoord Met En Voor Elkaar, een gezellige en gratis inloopochtend voor oudere Nieuwegeiners.

Wandelvoetbal
Vanuit de kantine hebben de senioren uitzicht op de ‘jonkies’ die buiten op het voetbalveld een balletje trappen onder leiding van Gerard. Rennen mag dan niet toegestaan zijn bij wandelvoetbal, de vijftigplussers zijn er niet minder fanatiek om. Met bezwete gezichten lopen ze na een uur het veld af voor de gezellige ‘derde helft’. Straks staan de voetballers weer klaar om ouderen die een lift nodig hebben naar huis te brengen. Maar eerst mogen de meest krasse knarren zelf met de handen uit de mouwen en de voeten van de vloer: het is tijd voor het beweegkwartier. Geen nood: rek- en strekoefeningen en ballen overgooien is ook prima te doen met een rollator. Op adem komen doen ze wel bij de afsluitende lunch -verzorgd door cliënten van Stichting Reinaerde– voor iedereen weer huiswaarts gaat.

Minder eenzaamheid, meer beweging
Met wekelijks zo’n veertig tevreden bezoekers is dit initiatief van Rien en Gerard -dat valt onder Stichting Geinoord Maatschappelijk– een succes. Rien: ‘Mensen zoeken hier wat gezelligheid omdat ze thuis vaak alleen zitten of niet zo veel buiten komen. Hier kunnen ze aanschuiven voor een spelletje binnen of buiten, een praatje maken en genieten van gezelschap en een lekkere lunch. Omdat alles gratis is en we desgewenst ook vervoer verzorgen, is de drempel om ook eens langs te komen heel laag. Zo komen ouderen letterlijk en figuurlijk weer in beweging en voorkomen we dat mensen vereenzamen.’

Ook meedoen?

Wat:                 Walking Football
Welke leeftijd: 50+
Wanneer:         Dinsdag van 09.45 tot 11.45
Waar:               Geinoord, Parkhout 1
Wie:                 Gerard van Vliet, 06-28150836, walking-football@svgeinoord.nl
Wat:                 Met En Voor Elkaar
Welke leeftijd: 75+
Wanneer:         dinsdag van 09.45 tot 13.30 
Waar:               Geinoord, Parkhout 1
Wie:                 Rien Nijsse, 06-48028002, meve@svgeinoord.nl

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden