Contacteer ons

Mensen

Nieuwegeiners over hun stad: Nieuwegeinse hiphop

Rapper en producer Sinclair Bouazo (artiestennaam SiNNiWAVi) (22)
groeide op in Fokkesteeg en vindt dat de Nieuwegeinse hiphopscene
meer bekendheid verdient.

“Het was heel chill om in Fokkesteeg op te groeien. Alle ruimte om lekker buiten te spelen, vriendjes, speeltuintjes, groen. Ik had een leuke schooltijd op de Maurits-school in Zandveld. Ik woon nog steeds met plezier in Fokkesteeg. Echt een fijne wijk, heel gemengd. Jong, oud, mensen van allerlei afkomst, bijna iedereen kent elkaar. Nieuwegein is sowieso een fijne stad. Ook als ik later een gezin heb, wil ik er best wonen. Muziek is heel belangrijk in mijn leven. Ik ben er altijd mee bezig. Afgelopen zomer heb ik het diploma behaald van de Herman Brood Rockacademie. Daar leer je niet alleen alles over muziek maken, maar ook over de zakelijke kant van het artiestenbestaan. Belangrijk voor mij, want is het mijn droom om door te breken in de muziek. En dan moet je je zaken goed voor elkaar hebben.”

Nieuwegeinse hiphop is als de stad zelf.

“Mijn artiestennaam is SiNNiWAVi. Ik heb al diverse nummers uitgebracht en op het grootste hiphopfestival van Nederland gestaan, Woo Hah! Dat was natuurlijkenorm kicken. En mijn nieuwe nummer ‘1,5 meter’ wordt op FunX gedraaid. Daar ben ik natuurlijk heel trots op. Met andere jongeren muziek maken geeft me een enorme kick. Veel mensen weten het niet, maar Nieuwegein heeft een actieve hiphopscene. De Nieuwegeiner Josbros is bijvoorbeeld echt een grote naam in de hiphopscene. Of er een Nieuwegeinse hiphopstijl is? Ja dat denk ik wel. Het is een mengeling van de stijlen die de Nieuwegeinse muzikanten inbrengen, vanuit al hun verschillende achtergronden. Net als Nieuwegein zelf dus eigenlijk.”

“Ik vind het wel jammer dat de Nieuwegeinse hiphopscene zo onbekend is in onze stad. Veel mensen weten niet eens dat die er is. We krijgen wel steun van De Kom en ook van de gemeente. Wethouder Jan Kuiper heeft bijvoorbeeld een eigen studio voor ons geregeld. Maar nog wat meer ondersteuning zou
helpen om onze muziek bekender te maken. Hoe? Bijvoorbeeld door meer kleine festivals te organiseren. Want de Nieuwegeinse hiphopscene verdient het om gehoord te worden, ook in onze eigen stad.”

Dit artikel komt uit het boek Nieuwegein 50 jaar: gepland, gelaagd, geslaagd. Hier lees je er meer over.

Uitgegeven door de Historische Kring Nieuwegein.

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden