Contacteer ons

Mensen

Nieuwegeiners over hun stad: Mijn thuis

De van oorsprong Brabantse Maureen Wijdh (50) is accountmanager
onderwijs en kwam via IJsselstein, Amersfoort, de Verenigde Staten,
Utrecht en Afrika in 2003 terecht in Nieuwegein. En nu wil ze er nooit
meer weg.

“Al zijn er ook best mooie plekjes, eigenlijk vind ik Nieuwegein lelijk. Maar ik hóúd wel heel veel van Nieuwegein. Waarom? Omdat ik hier alles bij de hand heb: fantastische buren, veel vrienden en kennissen, winkels, terrasjes. Mijn hele sociale leven speelt zich af in Nieuwegein. Ik heb op veel plekken gewoond en veel gedaan in mijn leven. Nooit had ik een eigen huis. Maar toen ik op mijn 33ste uit Afrika terugkwam waar ik zendingswerk had gedaan, wilde ik me settelen.”

City is mijn achtertuin

“Ik kende Nieuwegein niet, maar de pastor voor wie ik in Nigeria had gewerkt, kwam er vandaan. Op een dag liep ik met mijn ouders over het Marktplein in Nieuwegein. ‘Daar ga ik wonen’, zei ik en wees de appartementen aan het plein aan. Kort daarna kwam er een appartement vrij. Daar woon ik sindsdien met mijn zoon. Het heeft zo moeten zijn.”

“Ik kom ook wel in andere delen van Nieuwegein, maar Cityplaza is helemaal van mij, daar ben ik echt thuis. Vanuit mijn appartement kijk ik uit op de markt. City is mijn achtertuin, zeg ik altijd. Ik maak er na het werk en in het weekeind graag een wandeling. Ik heb danslessen gegeven aan kinderen en ken veel mensen. Altijd kom ik wel iemand tegen, altijd loopt er wel iemand met me mee. Naar de markt om bloemen te halen. Even een bakkie doen in het Barrista Café. Heerlijk vind ik dat. Mijn appartement is mijn eerste echte huis. Da’s best raar voor iemand van 50. Maar ik woon er met zo veel plezier, dat ik nooit heb overwogen om te verhuizen. Ik sluit niet uit dat ik ooit wel verhuis, maar dan blijf ik toch het liefst in Nieuwegein wonen. Ook omdat het zo lekker midden in het land ligt. Weet je wat het is? Als ik in een andere stad ben geweest en ik rijd Nieuwegein weer binnen, voel ik: dit is mijn thuis.”

Dit artikel komt uit het boek Nieuwegein 50 jaar: gepland, gelaagd, geslaagd. Hier lees je er meer over.

Uitgegeven door de Historische Kring Nieuwegein.

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden