Contacteer ons

Doen

Aquarijn: als een vis in het water

Dé zwemvereniging van Nieuwegein is na vijftig jaar nog springlevend.

De zomer staat weer voor de deur. Dat wordt weer zwemmen! Op vakantie in het buitenland of in onze eigen wateren. Wil jij je wat vaker als een vis in het water voelen dan alleen in de zomer? Dat kan! Bij Aquarijn, de enige zwemvereniging in Nieuwegein.

Zwemmen is een heerlijke sport om te doen. Individueel of in teamverband. Voor iedereen toegankelijk en ook nog eens ontzettend goed voor je. Bij zwemvereniging Aquarijn kun je gewoon je ABC zwemdiploma halen. Wie inmiddels kan zwemmen heeft de keuze uit verschillende zwemsporten. Aquarijn heeft daarvoor verschillende afdelingen waar je uit kunt kiezen. Zijn spectaculaire sprongen wat voor jou? Denk dan eens aan schoonspringen. Beginnend met sprongen van de één en drie meter plank en wellicht later van de toren. Penningmeester Kees van Rooijen is maar wat trots op het feit dat Aquarijn behoort tot één van de succesvolste schoonspringverenigingen in Nederland. Ook populair is synchroonzwemmen. Op muziek word je uitgedaagd om samen te werken, te werken aan lenigheid en verschillende elementen te oefenen. Verder wordt er waterpolo aangeboden. “Waterpolo is een echte teamsport die geschikt is voor iedereen,” vertelt Kees. “Het is een sport waarin je gevoel voor competitie wordt aangesproken.” Deze wedstrijdafdeling is maar liefst 150 leden groot. Je kunt van recreatief niveau tot topsport trainen en naar eigen niveau je wedstrijden spelen. De laatste afdeling is het wedstrijdzwemmen. Wedstrijdzwemmen is een meer individueel gerichte zwemsport. Aquarijn heeft zelfs enkele kampioenen voortgebracht! Zoals de succesvolle paralympische sportster Chantal Boonacker en olympisch zwemmer Sebastiaan Verschuren.

FEIT: In 2021 is zwemvereniging Aquarijn net als Nieuwegein 50 jaar oud! Aquarijn ontstond op 1 januari 1971 uit een samenvoeging van de Jutphase zwemvereniging Aquarijn en de Vreeswijkse zwem- en polovereniging De Watertor. De watertor is nog steeds terug te vinden in het verenigingslogo.

Aquarijn heeft gekwalificeerde en goed opgeleide trainers(sters) en coaches. De mogelijkheden zijn talrijk en geschikt voor jong en oud. Zwemmen is een gezonde bezigheid, die ook heel goed zonder wedstrijdelement beoefend kan worden. In samenwerking met de KNZB (Zwembond) organiseert de zwemvereniging elke vrijdagavond borstcrawlcursussen voor eenieder die dat toch een keer onder knie wil krijgen. Deze lessen gaan half september weer van start. De thuisbasis van de vereniging is Merwestein. Een toplocatie voor nationale en internationale wedstrijden. Of om gewoon je zwemdiploma te behalen.

Kinderen die willen ervaren of een zwemsport iets voor hen is om te gaan beoefenen kunnen vier lessen gratis proef komen zwemmen. Ze moeten wel diploma A hebben. Website: aquarijn.eu en contact mailadres: secretariaat@aquarijn.nl. Aquarijn accepteert ook de N-pas.

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden