Contacteer ons

Mensen

Nieuwegeins Talent: Stijn Grul ademt muziek

In Nieuwegein is veel muzikaal talent te vinden. Zo nu en dan springt er eentje bovenuit. Wij stellen je voor aan Stijn Grul, geboren en getogen Nieuwegeiner.

Pas 21 jaar jong, volgt een opleiding op het conservatorium in Amsterdam en is leadzanger van de band VALENTINO. waarmee hij al vele podia heeft betreden. “Optreden is een feestje!” 

Op zolder
Al op de middelbare school had Stijn zijn eerste band. Lachend vertelt hij over de vrijdagavonden, waar hij en zijn jeugdvrienden op de zolder van het pastoorshuis van de St. Nicolaaskerk gingen oefenen. “Het klonk nergens naar maar we hadden zoveel lol met elkaar!” Een aantal jaren later volgde de band Valentino., met Stijn als onbetwist middelpunt. Vorig jaar december wonnen ze zelfs de Utrechtse popprijs. Live zijn ze overweldigend goed en het publiek geniet enorm. “Ik vind het belangrijk om mijn publiek bij de show te betrekken. Dat maakt het optreden echt een feestje.” De nummers voor de band ontstaan aan de hand van door Stijn gemaakte akkoordenschema’s en teksten. De band arrangeert het tot een echte VALENTINO.-track. Schrijven is voor hem grotendeels het verwerken van emoties. “Ik schrijf over mezelf. Vaak met metaforen om de interpretatie bij de luisteraar te houden.”

SOUL MASTER
Stijn is een muzikale duizendpoot. Samen met goede vriend Roman is hij een nieuw muziekproject gestart onder de naam SOUL MASTER. Deze muziek valt onder de noemer elektronische popmuziek. Zijn creativiteit wordt hierdoor nog meer aangewakkerd. Stijn maakt zelf de demo’s in zijn kleine studio aan huis. De volgende stap? “Ook met SOUL MASTER de podia op.”

Looks
Muziek is zijn ding, er goed uitzien ook. Hij meet zichzelf regelmatig een andere look aan. Van haar tot op de schouders tot gemillimeterd en in verschillende kleuren. Stijn houdt ervan om te experimenteren, wat ook tot uitdrukking komt in zijn eigenzinnige, smaakvolle kledingkeuze. Waarmee hij, net als met zijn muziek, zijn eigen pad bewandeld.

Volg Stijn op facebook.com/VALENTINO.band en instagram.com/VALENTINO.music

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden