Contacteer ons

Doen

Galecop Golf: strategie, heroïek & afstraffing

Golfen is bewegen. Lekker in de buitenlucht. Je techniek verbeteren. En vooral jezelf uitdagen. Dat uitdagen kan zeker bij Galecop Golf, prachtig gelegen in Nieuwegein Noord.

Deze 18 holes golfbaan is ontworpen met in het achterhoofd de ontwerpfilosofie van de bekende Belgische golfbaanarchitect Bruno Steensels, waarbij strategie, heroïek en afstraffing centraal staan.

“Wij combineren echte golfsport met een gemoedelijke sfeer.”


Galecop Golf, gelegen op Sportpark Galecop in Nieuwegein Noord, is voor de echte spelers. Ook de meest ervaren spelers vinden er volop uitdaging. Speel je nonchalant, verlies je slagen. Speel je technisch, dan word je beloond. De kortere lengte van de holes staat het golfplezier niet in de weg. Integendeel zelfs, door de slimme opzet van de baan ben je geen uren kwijt aan een ronde terwijl de sportieve lat toch hoog ligt. Eigenaar Arthur Simons heeft er zichtbaar plezier in: “Spelers die regelmatig deze baan lopen, verbeteren merkbaar hun techniek, waardoor ze beter spelen op de reguliere A-banen. Spelers zakken bij ons zelfs tot 5 punten in hun handicap. Op golftoernooien winnen ze prijzen, vooral door hun beheersing van het korte spel.”

Oefenfaciliteiten
Naast de 18 holes baan (voor de kenners: Par3-Par4) heeft Galecop Golf uitstekende oefenfaciliteiten. De drivingrange is maar liefst 250 meter lang, wat zeer uitzonderlijk is. Afslaan kan zowel overdekt van een mat als vanaf een grastee. Op de drivingrange wordt gespeeld met 90% ballen, deze ballen benaderen de echte golfbal. De club beschikt ook over ruime chip- en putting-greens, een grote oefenbunker en een uphill/sidehill heuvel voor schuine liggingen. Ideaal voor het verfijnen van je technische vaardigheden.

Spel verbeteren
Je golfvaardigheidsbewijs oftewel Handicap 54 halen of je techniek verbeteren doe je bij de golfschool van Galecop Golf. “De golfschool verzorgt groeps- en individuele lessen”, vertelt Arthur. “We gebruiken de modernste trainingstechnieken tijdens deze lessen en trainen en lessen heel veel op de golfbaan zelf. In de komende maanden hebben we diverse trainingen voor gevorderde golfers. Ideaal om in de winter te trainen en straks in het voorjaar goed voorbereid te zijn.”

Atmosfeer
Kenmerkend voor Galecop Golf is de ontspannen atmosfeer. Het houten clubhuis straalt dit uit door de verschillende zitjes met kussens en de houtkachels. De belangrijkste factoren zijn Arthur en zijn team. “Ik hou van de sport maar heb niet zoveel met de neus-in-de-lucht mentaliteit die je nog wel eens tegenkomt. Spelers zijn bij ons echt te gast. Dat maakt het leuk voor iedereen.” Ook de sfeer tussen de spelers onderling is bijzonder. “Iedereen voelt zich welkom en dat merk je.”

Galecop Golf is een open golfbaan, geschikt voor zowel de ervaren golfspelers als beginners en geïnteresseerden in de golfsport. De golfsport staat centraal. Boeken van een starttijd is niet nodig, golfers kunnen gewoon binnenlopen. Je hebt al een dagkaart voor € 13,75.

Meer info vind je op galecop-golf.nl
email golf@galecop-golf.nl
telefoon 030 – 20 83 005

Veel gelezen

Advertentie
Verbinden