Dé manier om het gebied te ontdekken is door de auto laten staan en te gaan wandelen. Via de Rijnhuizerbrug aan de Herenstraat wandel je zo het rijke verleden in met Fort Jutphaas en Kasteel Rijnhuizen als stralende monumenten.
Mooie en duurzame architectuur
Club Rhijnhuizen brengt inwoners, ontwikkelaars en bedrijven bij elkaar om samen te werken aan de kwaliteit van het gebied. Nieuwbouwplannen en plannen om kantoren om te bouwen tot woningen worden kritisch bekeken. De architectuur moet mooi en duurzaam zijn. Warmte kunnen deze woningen straks halen uit een lokaal warmtenet dat draait op energie van het zonnepark op het terrein van Waternet. Zo ontstaat er een mix van appartementen, rij- en vrijstaande woningen van hoge kwaliteit en laag energieverbruik. Hoewel er al veel groen is rondom het fort en het kasteel, langs het Merwedekanaal en rondom de verschillende vijvers in Rijnhuizen, valt er ook op dat gebied nog veel te verbeteren. Zo zijn er plannen voor een wandelpad en een oeverpark langs het Merwedekanaal en een watertuin dwars door de wijk.
Park Rijnhuizen, sinds 1640
Club Rhijnhuizen maakt zich sterk voor een nog groter Park Rijnhuizen. Dit park, dat er eigenlijk al sinds 1640 is vanwege de geweldige kasteeltuin, wordt een aaneensluiting van de parels in deze wijk. Van Fort Jutphaas tot aan de Grient in het Zuiden van Rijnhuizen en vanaf het kasteel Rijnhuizen het gebied uit, langs de kastelenroute zoals die hier vroeger was. Denk naast meer groen ook aan bankjes, speelplekken en informatieborden in het hele gebied. Als deze ambitie slaagt, wonen en werken de mensen in Mooi Rijnhuizen straks in een parkachtige omgeving.
Meer informatie lees je op clubrhijnhuizen.nl